Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Windows 7-patches blokkeren VMware

De deze week verschenen patches voor Windows 7 sluiten virtuele desktops op VMware-software af voor de gebruikers. VMware View is buitengesloten.
Virtualisatieleverancier VMware waarschuwt klanten dan ook voor de twee Windows 7-patches van Microsoft. De geblokkeerde toegang tot virtuele desktops is op te heffen door de patches te verwijderen of door de VMware View-clientsoftware bij te werken. Laatstgenoemde optie is niet simpelweg een update naar een nieuwe versie.

Beheerklus

Voor het oplossen van deze bug heeft VMware namelijk een nieuwe build uitgebracht van zijn View-software. Installeren daarvan is pas mogelijk als de huidige geïnstalleerde versie is verwijderd. Daarna volgt nog een reboot van de Windows 7-pc om daarna via de View Connection Server weer bij de virtuele desktop te kunnen komen.

Systeembeheerders

Systeembeheerders die tegen dit probleem aanlopen, hebben dus wat werk te verrichten. Analist Chris Wolf van onderzoeksbureau Gartner blogt dan ook dat dit probleem een schaduw werpt op de trend in het bedrijfsleven om personeel eigen apparaten te laten gebruiken voor hun werk. Op een eigen laptop is dan bijvoorbeeld virtualisatiesoftware nodig om toegang te krijgen tot de bedrijfsdesktopomgeving. "Dit is een waardevolle les voor BYOD (bring your own device)."

Bron: webwereld.nl