Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Gerucht: iPhone 5 krijgt groter scherm

De iPhone 5 krijgt mogelijk een groter scherm. Dat meldt de Taiwanese website Digitimes. En Apple zou ook werken aan een cloudondersteunde uitvoering van de iPhone.
Volgens de website Digitimes, die goede contacten onderhoudt met de leveranciers van componenten, heeft Apple voor de iPhone 5 interesse in een scherm van 4 inch. De huidige schermen van de iPhone zijn 3,5 inch. Momenteel zouden testen plaatsvinden op de productielijnen van de makers van Apples iPhones, stellen de bronnen van Digitimes.

4 inch

Met een scherm van 4 inch zou Apple aansluiting zoeken bij wat in de Android-wereld gebruikelijk is. Maar of daarbij de onderscheidende pixeldichtheid behouden blijft, is onduidelijk. De iPhone 4 heeft een scherm met 326 pixels per inch. Vergroting van het scherm naar 4 inch zou de dichtheid doen afnemen naar 228 pixels per inch, ongeveer vergelijkbaar met wat op Android-telefoons gebruikelijk is. Of Apple zou ervoor moeten kiezen de resolutie te verhogen. Maar in dat geval moeten de appontwikkelaars hun apps aanpassen.

Telefoon in de cloud

Een tweede gerucht wil dat Apple met een 'kleintje iPhone' komt zonder opslag. Het gerucht rond de iPhone Nano werd vorige week al de wereld in geholpen door Bloomberg News. Apple-watcher Leander Kahney voegt daar op Cult of Mac nu aan toe dat dat apparaat vooral zo klein kan zijn doordat Apple heeft besloten er zo min mogelijk geheugen in te stoppen. Het apparaat zou worden bestuurd door een cloudgebaseerde variant van iOS, en zou alleen opslagcapaciteit hebben voor het bufferen van content die uit de cloud wordt gehaald.

Kahney, die zegt zijn informatie van een insider te hebben, voegt daar gelijk wel de vraag aan toe hoe Apple dan omgaat met de opslagcapaciteit die het besturingssysteem lokaal nodig heeft. Ook vraagt hij zich af of er dan wel een camera in zit, en zo ja, waar die zijn foto's opslaat, en hoe gezorgd wordt voor voldoende bandbreedte om bijvoorbeeld emails en bijlagen voldoende snel naar de cloud te uploaden.

Bron: Automatiserings gids