Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Aantal details iPad 2 vrijwel zeker

Met vrij grote zekerheid kan gezegd worden dat Apple volgende week, op 2 maart, de iPad 2 lanceert. Al maanden gaan er geruchten over de tablet. Hieronder een overzicht van de verwachtingen.
De eerste geruchten over de iPad 2 doken al op een paar weken na de lancering van de eerste iPad. Ondanks het grote succes van de eerste tablet van Apple, wilde de techwereld meer.

De afgelopen weken klonken de geruchten echter steeds luider en werden soms ook meer betrouwbaar, zelfs vermeende foto's lekten uit. Apple stuurde vervolgens begin deze week een uitnodiging naar journalisten voor een conferentie op 2 maart. Op de uitnodiging is duidelijk een stukje van een iPad te zien.

Hoe deze iPad er precies uit gaat zien, kan niet worden opgemaakt uit de afbeelding. Toch lijken er een aantal zekerheden te zijn over het nieuwe apparaat. Zo zijn bijna alle anonieme bronnen het eens over het gewicht van de iPad 2. Deze zal, net als de dikte van de gadget, flink afnemen. Ook over een snellere processor lijkt iedereen het eens.

Camera's

Over een eventuele camera, of misschien wel twee, doen de afgelopen weken verschillende geruchten de ronde. Met vrij grote zekerheid is te zeggen dat Apple in ieder geval op de voorkant van de iPad 2 een camera zal plaatsen.

Dit door het uitlekken van enkele cases voor het apparaat waar ruimte is vrijgelaten voor zo'n camera. Ook de verwachting dat het programma Face Time - waarmee gebruikers kunnen videobellen - bij de iPad 2 zal worden geleverd, wakkert deze geruchten aan.

De eerder genoemde uitgelekte foto's zijn bovendien een reden om aan te nemen dat het apparaat twee camera's krijgt. Naast die op de voorkant ook één op de achterkant van de tablet.

Usb

Aan de hardware zou een usb-poort worden toegevoegd. Deze stap is nog niet zeker, maar wel goed denkbaar. Danwel om apparaten aan te sluiten of data over te zetten (dit lijkt wat onwaarschijnlijk vanwege de draadloze functies van het besturingssysteem iOS), danwel om tegemoet te komen aan de universele lader voor mobiele apparaten die de branche dit jaar zal lanceren.

Scherm

De berichten over het scherm zijn het minst betrouwbaar en verschillen van elkaar. Zo zou de resolutie flink worden opgeschroefd, maar de grootte van het scherm zou juist afnemen. Andere bronnen spraken dit meteen weer tegen en vooralsnog houden de meeste grote techsites het op een formaat vergelijkbaar met die van de iPad.

Engadget weet, op basis van bronnen die zich eerder als betrouwbaar bewezen hebben, te melden dat een hoge resolutie van de baan is vanwege productieproblemen. Ook een lezer voor SD-kaarten zou geschrapt zijn.

Productieproblemen

Over productieproblemen schreven diverse media al voor de bekendmaking van de bijeenkomst op 2 maart. De lancering zou zijn uitgesteld, maar dat blijkt nu dus niet waar. Toch spreken verschillende bronnen wel van een vermindering van het aantal te produceren apparaten.

Geheugen

De laatste vrij grote zekerheid is dat de iPad 2 meer geheugen krijgt dan zijn voorganger. Dit lijkt een logische verwachting omdat op dit moment de iPhone 4 (512 MB) al meer geheugen heeft dan de iPad (256 MB). Dat komt vooral omdat de iPhone kan multitasken.

De iPad kan dit sinds de ondersteuning van iOS 4.2 ook en dan is 256 MB wat weinig. Bovendien schrijft Engadget dat er mogelijk zelfs een nieuwe versie van iOS wordt gelanceerd voor de iPad 2, iOS 5.

Die versie zou dan weer in relatie staan met de verwachte lancering van de iPhone 5 later dit jaar, maar geruchten daarover zullen na de lancering van de iPad 2 pas echt goed losbarsten.

Bron: Nu.nl