Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

CeBIT zet de cloud in het zonnetje

Cloud computing is een belangrijk aandachtspunt tijdens de CeBIT. In een aparte hal wordt aandacht besteed aan de nieuwe manier van werken op ICT-gebied. De omzet aan cloud-producten is in Duitsland alleen al vorig jaar gestegen tot 1,6 miljard euro, 55 procent meer dan in 2009.
De leveranciers van cloud-systemen kunnen terecht in een eigen hal, de toepasselijk de Cloud Computing World is gedoopt. Deze hal trekt zeer veel bezoekers, zo "kon je vandaag over de hoofden lopen", aldus een bezoeker aan de beurs. De indruk is dat het aantal belangstellenden voor de CeBIT in een beduidend stijgende lijn zit ten opzichte van vorige jaren.

Diverse aanbieders maken van de gelegenheid gebruik om nieuws op het gebied van de Cloud naar buiten te brengen. Een kleine greep:

Software AG

"Bij Cloud gaat niet langer alleen om kostenbesparing, maar vooral om bedrijfsinnovatie die wordt gedreven door intense samenwerking, zogenaamde Extreme Collaboration", aldus het motto van Software AG. Tijdens een presentatie stelt dr. Wolfram Jost, Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van Software AG: "Iedereen weet dat cloud computing de TCO kan verlagen en de introductie van software versnelt."

Software AG volgt een naar eigen zeggen unieke aanpak, waarbij wordt gebruikgemaakt van meer mensen, kennis en historische gegevens dan ooit, om sneller in te spelen op veranderingen in de bedrijfsstrategie. Samenwerking binnen en tussen organisaties wordt ondersteund door governance- en goedkeuringsprocessen om een consistente kwaliteit te bieden en ervoor te zorgen dat de bedrijfsstrategie steeds wordt gevolgd.

"Door medewerkers te voorzien van uiteenlopende mobiele apparaten is het mogelijk om realtime te coördineren en beslissingen te nemen op basis van continue updates en indien gewenst de interactie op te zoeken. De oplossingen die hieruit voortkomen, helpen klanten om bedrijfsveranderingen snel en dynamisch door te voeren en de bedrijfskosten structureel te verlagen", zegt Jost

SAP

Op de stand van SAP gaat de aandacht uit naar een nieuwe reeks applicaties die allemaal de kwalificatie "on-demand" hebben. Software as a Service, dus, met dien verstande dat klanten de bestaande software desgewenst gewoon kunnen blijven gebruiken. Het eerste pakket dat volgens de nieuwe gedachtengang is gebouwd is Sales OnDemand, waarvan op de stand een preview werd gegeven.

In de loop van dit jaar zuilen andere nieuwe pakketten volgen, kondigt SAP aan. "Met behulp van de software on demand moet het mogelijk worden om werknemers beter te laten samenwerken binnen een bedrijf. Dat betekent voor ons dat we ons aanbod moeten afstemmen op al die werknemers", aldus een woordvoerder van SAP.

Atos Origin

De functie van Atos High Performance Security (AHPS) is beveiliging van een cloud-omgeving. Sinds 2002 is Atos Origin de internationale IT-partner van de Olympische Spelen en op basis van deze ervaring is AHPS ontwikkeld. De software brengt bedrijven op de hoogte van inbreuken op de IT-infrastructuur.

Hackers

"Hackers of andere kwaadwillenden hoeven slechts één keer hun slag te slaan als zij een bedrijf schade willen toebrengen", aldus Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland. Het is dus zaak om bedrijfssystemen te beveiligen tegen dit soort acties van buitenaf. AHPS wordt gehost in een cloud-infrastructuur vanuit een European Security Operations Centre dat 24/7 in bedrijf is.

Bron: Automatiserings gids