Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

'Volg me niet'-register raakt overbelast

De site van het zogenoemde volg-me-niet-register, youronlinechoices, is tijdelijk niet bereikbaar wegens "onverwacht grote belangstelling''. Dat heeft IAB, de brancheorganisatie achter de site, dinsdag bekendgemaakt.
"Wij werken aan een oplossing. Probeert u het later nog eens'', meldde IAB op haar website. Hoeveel mensen de site hebben bezocht, is nog onbekend.

welke adverteerders

Internetgebruikers kregen vanaf dinsdag de mogelijkheid zelf te bepalen welke adverteerders gegevens verzamelen over hun surfgedrag. Wie geen behoefte meer heeft aan advertenties van bezochte websites, kan deze uitzetten via het volg-me-niet-register.

Keuze in openstellen surfgedrag

Via de site 'youronlinechoices' kunnen internetters aanklikken welke adverteerders inzage krijgen in hun webactiviteiten. Deze informatie wordt gebruikt om surfers advertenties voor te schotelen die aansluiten bij hun surfgedrag. Bij advertenties op aangesloten websites is voortaan een nieuwe icoontje te zien, dat leidt naar een pagina met het privacybeleid voor de site.

Het volg-me-niet-register is gelanceerd door een aantal grote internetexploitanten, waaronder Google, Microsoft, RTL Nederland en Wegener.

Bron: Automatiserings gids