Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Nvidia broedt op 3D-tablet

Nvidia, de producent van grafische chips, werkt aan twee nieuwe varianten van zijn Tegra-lijn. Een daarvan, de Tegra2 3D, ondersteunt het gebruik van 3D-beeldschermen. Dit is een van de details uit een gelekte productstrategie van het bedrijf.
 
De Tegra 2 3D is een variant van de onlangs geïntroduceerde Tegra 2 dual core met een kloksnelheid van 1,2 GHz. De chip komt uit in een versie voor smartphones en voor tablets. De vertrouwelijke roadmap van Nvidia werd abusievelijk gepresenteerd op een presentatie in Azië waarover de site Bright Side of News beschikt.

Quad-core GPU in de herfst

Daarnaast heeft Nvidia een quad-core grafische chip in de pijplijn met een kloksnelheid van 1,5 GHz die de grafische prestaties met een factor 3 verhoogt ten opzichte van de huidige Tegra 2. De Tegra 3 in de tabletversie ondersteunt blu-ray en een resolutie van 1900x1200 pixels. De smartphoneversie van de Tegra 3 ondersteunt een resolutie van 1366x768 pixels.

De Tegra 2 3D zou in februari 2011 klaar zijn voor verzending naar de apparatuurbouwers, de Tegra 3 in het najaar. Er zijn overigens nog geen telecom- of tabletproducenten die hebben aangekondigd te werken aan apparatuur met een 3D-scherm.

Bron: Automatiserings gids