Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

IPhone 4S gebruikers klagen over brak geluid

Een aantal kersverse eigenaren van een iPhone 4S klaagt steen en been over geruis, gekraak of echo tijdens het voeren van telefoongesprekken. Bij uitgaande gesprekken valt de audio soms helemaal weg.
Boze gebruikers klagen al een aantal dagen over verschillende problemen met de audio van het nieuwe toestel van Apple. De klachten concentreren zich op twee fenomenen: helemaal geen geluid bij uitgaande gesprekken en irritante ruis- en kraakgeluiden tijdens gesprekken.

Probleem met basebandchip?

Het is niet duidelijk hoe wijdverbreid het probleem is, maar inmiddels zijn de threads over de problemen op de site van Apple tientallen pagina's lang. Apple heeft nog niet gereageerd op de klachten.

Sommigen speculeren dat het euvel zit in de basebandchip, die de GSM en 3G-communicatie met het mobiele netwerk verzorgd. In de iPhone 4S is die chip van Qualcomm, eerdere iPhone-versies hebben Infineon-basebandchips, waarvan de productie begin dit jaar werd overgenomen door Intel.

Eerder bleek al dat de nieuwste iPhone soms bijzonder snel door de accu heenging. Apple heeft die kwestie onderkend: er komt binnen enkele weken een update, iOS 5.0.1, die de batterijleegloopbug moet verhelpen.

Antennagate

Vorig jaar ontstond er veel ophef kort na de introductie van de iPhone 4. Als gebruikers hem in de hand hielden viel het signaal vaak weg. Het ontwerp van de iPhone 4, met de externe metalen rand, was hier debat aan. De kwestie werd als snel 'Antennagate' genoemd.

Nadat Apple de kwestie eerst afdeed met de mededeling dat gebruikers de iPhone verkeerd vasthielden, ging het concern onder publieke druk uiteindelijk overstag. Klagers konden hun telefoon inleveren en kregen hun geld terug. Ook distribueerde Apple gratis rubber hoesjes uit, die het probleem verhielpen.

Alhoewel het probleem wel degelijk bestond, en nog steeds bestaat, werd slechts 1,7 procent van de iPhone 4 toestellen teruggebracht, aldus Jobs in de recent verschenen biografie, geschreven door Walter Isaacson. Dat percentage is veel lager dan eerdere iPhones of concurrerende smartphones.

Bron: webwereld.nl