Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Microsofts systeemeisen voor Windows 8 'veel te laag'

Om het nog te verschijnen Windows 8 fatsoenlijk te laten draaien is beduidend meer rekenkracht en RAM nodig dan Microsoft zelf aangeeft.

 

Bij de Preview Release van Windows 8 laat Microsoft weten dat apparaten die het nieuwe Windows-besturingssysteem willen runnen, aan dezelfde systeemeisen dienen te voldoen als Windows 7. Volgens techsite Ars Technica zijn er echter beduidend betere specificaties nodig om het systeem fatsoenlijk te laten draaien.

Microsoft

Microsoft gaat doorgaans uit van minimale systeemvereisten. Voor het installeren van Windows 8 op een computer of tablet is een 1 gigahertz (GHz) of sneller 32-bit (x86) of 64-bit (x64) processor nodig. Qua schijfruimte wordt 16 GB beschikbare ruimte gevraagd bij 32-bit of 20 GB bij 64-bit. Microsoft vraagt verder 1 GB aan RAM-geheugen en een grafisch DirectX 9-apparaat met het stuurprogramma WDDM 1.0.

Dubbel geheugen

Toch vraagt de aanzienlijk veranderde interface van Windows 8 beduidend meer computerkracht om soepel te draaien. Dat lijkt zo te zijn omdat deze Metro-interface ontworpen is voor tablets met touchscreen en de nieuwe bewegende Windows-apps ook een hogere schermresolutie vereisen.

De critici geloven verder dat er minimaal een dual-core processor, de dubbele hoeveelheid RAM-geheugen en ook een flink grotere harddrive nodig zijn om de nieuwe Windows-variant zijn werk te laten doen. Donderdag verscheen de Release Preview van Windows 8, dat naar verwachting nog voor de feestdagen in de winkel ligt.

Bron: webwereld