Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Bedrijf kan zich verzekeren tegen hacking

Internetverzekeraar Verzekeruwbedrijf.nl biedt samen met verzekeraar Hiscox Nederlandse bedrijven een online verzekering tegen de gevolgen van hacking. Vanaf 2 juli 2012 kan het mkb een online data risk-verzekering afsluiten, waarbij ze zich onder andere verzekeren van hulp bij forensisch onderzoek en de vraag om losgeld.

Data

De data risks-verzekering is er speciaal voor bedrijven die online transacties doen of werken met privacygevoelige informatie. Zo kunnen ondernemers met de verzekering bijvoorbeeld een pr-specialist inhuren om reputatieschade te beperken en kunnen zij juridische bijstand krijgen. Er wordt professionele hulp geboden bij het informeren van gedupeerde klanten en de geschonden online informatie wordt hersteld of vervangen. Ook dekt de verzekering losgeld en forensisch onderzoek.

LinkedIn

'Het meest recente grote voorbeeld van cybercriminaliteit is LinkedIn, waar miljoenen versleutelde wachtwoorden werden gekraakt', zegt Frank Cooler, oprichter van Verzekeruwbedrijf.nl. 'Maar dit speelt ook op kleinere schaal. Wat gebeurt er met je reputatie als bedrijf en als persoon als je het slachtoffer wordt van hacking? Online criminaliteit heeft gevolgen voor de klanten, de inkomsten, en de informatievoorziening. Wij helpen ondernemers zelfverzekerd om te gaan met cybercriminelen.

Bron: Computable