Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Haal Service Pack 1 voor Windows 7 snel binnen

Microsoft is Service Pack 1 (SP1) voor Windows 7 automatisch aan het installeren op pc's.

De automatische installatie heeft geen gevolgen voor bedrijven die het uitrollen van Service Pack 1 voor Windows 7 in eigen beheer willen houden. Bent u er nog niet aan toegekomen om Service Pack 1 uit te rollen, kom dan snel in actie. Per 9 april stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 zonder Service Pack 1.

Service Pack 1 voor Windows 7

Service Pack 1 voor Windows 7 is al twee jaar beschikbaar. Toch heeft nog lang niet iedereen met Windows 7 Service Pack 1 binnengehaald. Microsoft gaat daarom de update automatisch installeren op Windows 7-pc's waarop Service Pack 1 nog ontbreekt. Daar zit uw bedrijf waarschijnlijk niet op te wachten. Daarom geldt de automatische installatie alleen voor consumenten. Bedrijven krijgen de gelegenheid om de uitrol te beheren met zelfgekozen gereedschappen.

Alleen ondersteuning met Service Pack 1

U krijgt daar niet al te veel tijd meer voor. Op dinsdag 9 april vervalt de ondersteuning voor Windows 7-pc's zonder Service Pack 1. Alleen pc's met Service Pack 1 ontvangen dan nog een tijdje updates en patches. Maar aan alles komt een eind: Op 13 januari 2015 stoppen ook de updates voor Windows 7 mét Service Pack 1. Beveiligingsupdates vervallen op 14 januari 2020.

Bron: Rendement