Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Windows 8 flopt op zakelijke markt'

Bedrijven lopen nog niet warm voor Windows 8 en focussen zich vooral op Windows 7. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft lijkt op de zakelijke markt een flop te worden.

 

Dat concludeert Forrester Research op basis van onderzoek onder Amerikaanse en Europese bedrijven.

Tegen de tijd dat Microsoft met een volgende versie van het besturingssysteem komt, verwacht Forrester dat minder dan de helft van de bedrijven op Windows 8 zal draaien. Windows 7 blijft dus dominant.

Windows 7

Veel bedrijven gebruiken Windows 7 momenteel of zijn nog aan het overstappen van Windows XP. Onlangs bleek dat in Nederland nog 2,7 miljoen mensen het bijna 12 jaar oude Windows XP nog gebruiken. Op de zakelijke markt is 40 procent van de pc's nog uitgerust met XP.

Omdat veel bedrijven nu pas overgaan naar Windows 7 zal de adoptie van Windows 8 achterblijven, voorspelt Forrester tegenover Pcworld. Tegelijkertijd geeft 38 procent van de werknemers aan graag op een Windows 8-pc te willen werken.

Huiverig

Werkgevers zouden nog huiverig zijn over te stappen vanwege het radicaal aangepaste ontwerp. Dat zou veel aanpassingen vragen van personeel en bovendien is er kritiek op het draaien van twee verschillende omgevingen.

In Windows 8 zit een 'tabletomgeving' met grote tegels die verwijzen naar apps uit een applicatiewinkel. Ook is de oude desktopomgeving, vergelijkbaar met Windows 7, verwerkt in het besturingssysteem. In die omgeving zullen veel programma's nog draaien. Microsoft heeft inmiddels aangekondigd dit jaar met Windows 8.1 te komen.

Bron: Nu