Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

's Werelds grootste pc-bouwer wil wél Start-menu in Windows 8

Lenovo maakt in een niet mis te verstane actie duidelijk, dat het de afschaffing van het Start-menu in Windows 8 een verkeerde beslissing vindt. Die actie zal ook de Microsofts Windows 8 appstore schaden.

 

Lenovo heeft een overeenkomst gesloten met SweetLabs, een bedrijf dat een klassiek ogend startscherm voor Windows 8 heeft ontwikkeld. Dat biedt dus meer dan het heen en weer schakelen tussen de app waar je in werkt en het openingsscherm, dat Microsoft in Windows 8.1 toevoegt om het gemis van het Start-menu te verzachten. SweetLabs Pokki Suite laat een - onder een eikel-ikoontje verborgen - startmenu zien dat het overzicht biedt dat men van Windows tot en met versie 7 gewend was.

Windows 8

Onder de overeenkomst gaat Lenovo de Pokki Suite meeleveren met bijna alle Lenovo-computers met Windows 8 die het wereldwijd verkoopt. Te beginnen met de IdeaPads en de IdeaCenters.

Concurrentie voor de Windows 8-appwinkel
De Pokki Suite bevat een element dat Microsofts Windows 8 app store concurrentie aan kan doen. De suite bevat namelijk een eigen app store die meteen getoond wordt met en doorzoekbaar is vanuit het startscherm. Apps kunnen doorgaans met een klik op het icoontje gedownload worden. En het bedrijf is in staat apps gericht aan te bieden op basis van de belangstelling van de gebruiker en de tijd van het jaar.

startmenu

SweetLabs heeft met Pokki grote ambities: "We willen het grootste distributienetwerk voor ontwikkelaars worden", aldus het bedrijf. Een scherm met startmenu en app store op de pc's van de grootste pc-bouwer ter wereld is een grote stap in de goede richting. Gemiddeld opent een pc-eigenaar het startmenu 10 maal per dag, weet SweetLabs.

Bron: IT-Infra