Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Dropbox kijkt in uw bestanden

13 september 2013 - Bestanden opslaan in de cloud is reuzehandig. Zo kunt u met de populaire dienst Dropbox makkelijk bestanden synchroniseren op verschillende apparaten. Maar voordat u bedrijfsgevoelige of vertrouwelijke informatie in de cloud opslaat, moet u goed nadenken. Uw bestanden staan weliswaar vaak veilig, maar aan de andere kant geeft u een beetje controle uit handen.

Dropbox

Bij de zakelijke variant van de opslagdienst Dropbox krijgt u de beschikking over vele gigabytes aan opslagruimte. Maar ook de gratis versie biedt al veel mogelijkheden. Veel organisaties maken dan ook gebruik van de dienst. Aan de andere kant zijn tegenwoordig meer mensen dan ooit bezorgd om hun privacy op internet. De Amerikaanse site WncInfoSec ontdekte dat Dropbox Word-bestanden die gebruikers uploaden naar de dienst opent. In een reactie stelt Dropbox dat het gaat om geautomatiseerde processen en dat medewerkers van Dropbox alleen in uitzonderlijke gevallen toegang krijgen tot de gegevens van gebruikers.

Verregaande bevoegdheden

Het is waarschijnlijk dat ook bestanden die u uploadt naar bijvoorbeeld Google Drive of Microsoft SkyDrive automatisch gescand worden. Bovendien geeft u dit soort clouddiensten vaak verregaande bevoegdheden door hun algemene voorwaarden te accepteren. Het komt dan ook allemaal aan op vertrouwen: in hoeverre vertrouwt u de leveranciers van deze diensten? Toch kan het nooit kwaad om bedrijfsgevoelige en vertrouwelijke informatie buiten de cloud te houden.

Bron: PC Rendement