Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Gestolen Adobe broncode risico voor gebruikers

De broncode die aanvallers bij Adobe wisten te stelen heeft wel degelijk gevolgen voor bedrijven en thuisgebruikers, ook al beweert Adobe zelf van niet, aldus het beveiligingsbedrijf dat de inbraak ontdekte. Gisterenavond werd bekend dat aanvallers toegang tot het netwerk van Adobe hadden gekregen.

 

Beveiligingsbedrijf Hold Security stelt dat het op de server van de aanvallers 40 gigabyte aan versleutelde archieven ontdekte, waarin de broncode van Adobe Acrobat Reader, Adobe Acrobat Publisher en de reeks Adobe ColdFusion producten werd aangetroffen.

Adobe producten

"Deze inbraak vormt een ernstig probleem voor talloze bedrijven en individuen. Adobe producten zijn op de meeste apparaten van eindgebruikers geïnstalleerd en worden door veel zakelijke en overheidsservers over de gehele wereld gebruikt", zo laat het beveiligingsbedrijf weten.

Malware

Hold Security zegt dat het niet weet of de data uit de broncode is gebruikt, maar het is bang dat de onthulling van encryptiealgoritmes en andere beveiligingsmaatregelen en beveiligingslekken kan worden gebruikt om de beveiliging van zowel bedrijven als gebruikers te omzeilen. "Deze inbraak kan de deur voor een nieuwe generatie van virussen, malware en exploits hebben geopend", zo waarschuwt de IT-beveiliger.

Hoe de aanvallers binnen wisten te komen is nog altijd onbekend. Adobe zelf zegt dat klanten op dit moment geen verhoogd risico lopen en dat het niet bekend is met exploits die op dit moment rondgaan en misbruik van onbekende lekken in de Adobe-software maken.

Bron: Security