Wij laten automatisering
voor u werken
radecom

Startknop komt terug in Windows 8.2

Microsoft werkt achter de schermen hard aan het terugbrengen van het volledige startmenu, zoals dat tot en met Windows 7 in het besturingssysteem zat.

 

Microsoft doet er van alles aan om Windows-gebruikers met dwingende hand binnen te loodsen in de wereld van touchscreens en apps op de pc door in het ontwerp van Windows 8 de Modern-interface centraal te stellen. Protesten, die soms het karakter krijgen van regelrechte haat, lijken nu toch effect te krijgen op de softwaremaker.

Windows 8.2

In Windows 8.2 komt het vertrouwde startmenu, met alle applicaties en veelgebruikte documenten terug. Dat beweert Microsoftwatcher Paul Thurrott tenminste. Met Windows 8.1 deed Microsoft al een knieval voor eindgebruikers die de startknop terug willen, door een snelle schakelmogelijkheid tussen de Modern- en desktopinterface in te bouwen in combinatie met een aantal koppelingen die opgeroepen worden met de rechtermuisknop op het startsymbool.

Modern-apps nu ook op Desktop

In Threshold, een codenaam voor een Windows-versie die vermoedelijk uitgroeit tot Windows 8.2, kan de volledige startknop als optie worden gekozen in de instellingen. Bovendien kunnen apps ontworpen voor de Modern-interface ook werken in de desktop-omgeving.

Volgens Microsoft-kenner Marie-Jo Foley moet Threshol een besturingssysteem worden dat de nu nog afzonderlijke besturingssystemen voor pc, Windows Phone en Xbox veel dichter bij elkaar brengt.

Bron: Automatiseringsgids